Corona-update

Gisteren is een aanscherping van de coronamaatregelen aangekondigd die 14 oktober om 22:00 ingaan. Deze aanscherping heeft ook impact op tennis. KNLTB Heeft een uitwerking hiervan gepubliceerd op hun website.

Hieronder vatten we samen wat dit betekent voor onze club.

• Alle KNLTB (jeugd) competities zijn per direct beëindigd. Ton IJlstra stemt als onze verenigingscompetitieleider (VCL) dit af met de teamcaptains.
  • De laddercompetitie die we samen met VEP organiseren kan tot nader order niet doorgaan.
  • Tossen kan tot nader order niet doorgaan.
  • Vrijspelen blijft mogelijk. uiteraard door vooraf te reserveren in onze clubapp. Dubbelen is tijdelijk niet toegestaan. Dubbelen is door premier Rutte expliciet genoemd tijdens de persconferentie. Dit is door KNLTB getoetst en daaruit is gekomen dat dubbelen mag, zolang je altijd afstand houdt. Dat kan soms betekenen dat je een bal een keer moet laten lopen om afstand te houden.
    • Het wisselen van banen vindt bij voorkeur plaats óp de baan en met de klok mee. Nieuwe spelers gaan de baan op. Wachten tot de andere spelers de baan verlaten.
    • Neem je eigen materiaal en tennisballen mee naar de baan (en markeer ze). Zo blijft het voor iedereen veilig.
    • Wissel met de klok mee, zo voorkom je dat je tijdens de wissel te dicht bij elkaar komt.
    • Niet samen op de bankjes zitten.
  • Tennisles blijft gewoon mogelijk. Blijf met elkaar letten op onderlinge afstand. Groeneharttennis zal eventuele consequenties direct met de lesgroepen afstemmen.
  • Ouders die brengen en halen zijn niet toegestaan op het park en moeten buiten het toegangshek op gepaste afstand van elkaar blijven.
  • Toeschouwers (Leden en ouders) zijn niet toegestaan op het park.
  • Het clubhuis blijft gesloten. Toiletbezoek bij voorkeur thuis doen, maar kan in geval van hoge nood wel op de club. De kleedkamers zijn buiten gebruik.
  • We hebben voorraad die over datum kan gaan de komende weken. Daarom zullen we snel communiceren over verkoop van de kantinevoorraad, zoals kratjes bier en flesjes chocomel, etc.

Uiteraard gelden de hygiëne- en RIVM richtlijnen zoals handen wassen en thuisblijven bij koorts/verhoging nog steeds: Blijf thuis als je zelf of iemand uit jouw huishouden een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°), verlies van reuk/smaak.

De maatregelen gelden in ieder geval tot 28 oktober. We houden jullie per mail en per clubapp zoveel mogelijk, en zo snel mogelijk, op de hoogte van eventuele nieuwe ontwikkelingen.

Al met al kunnen we blijven tennissen, maar met wat extra richtlijnen. Hopende hier iedereen voldoende mee geïnformeerd te hebben wensen we iedereen veel tennisplezier toe.

Hartelijke groet, blijf gezond!

Het bestuur,

Mart, Pauline, Ester, Evelien, Fayko